| месечен хороскоп | дневен хороскоп|

Хороскоп за България - 2006 г.

предоставен от професионалния астролог Любомир Червенков

В астрологическата карта на България за 2006 година излизат няколко основни аспекти, някои от които са изключително положителни, а някои от които ще донесат известно напрежение. Като цяло обаче положителните аспекти определено надделяват. Най-важният от тези е положителният аспект между планетата Венера и планетата Юпитер. Този аспект указва на изключително добри международни връзки на България с другите страни, авторитетът на нашата страна на международно ниво рязко ще се повиши и ще се отворят множество нови възможности за нашата страна в политическата, икономическата и културната сфера. 2006 година ще предостави на нашите политици изключителни шансове за подобряване на нашия имидж зад граница и е изцяло в техни ръце да се възползват от тази ново-предоставили им се възможности.

Дори обаче и без особени усилия от тяхна страна, звездите ще тласкат развитието на страната към все по-тясно приобщаване към международната общност и това ще се почувства съвсем осезателно и от отделните граждани, осбено от тези които живеят зад граница или често общуват с чужденци, било свързано по работа или по каквато и да било друга причина. Ако досега често сме се сблъскавали с редица предубеждения към нашата страна, то през следващата година българите ще могат много по-лесно да пътуват, да работят и да се реализират както зад граница така и в собствената си държава. От друга страна ще нарастне извънредно много броят на чужденците посещаващи нашата страна и срещайки се с обикновенните българи те ще отнасят със себе си и ще разпространяват после и в своите страни положителния опит от това общуване. Ще нарастне рязко и броят на чуждестранните инвестиции през 1996 година. И двете планети са свързани с пари, което означава че като цяло материалното благосъстояние на станата ще се повиши.

Тази година определено ще бъде година на материален просперитет и подобряване на материалното благосъстояние на страната. Като казвам това не бива да се забравя, че аз говоря за България като цяло а не за някой отделен човек. Тенденциите в това отношение като цяло са изключително благоприятни, но от всеки един отделен човек зависи как ще съумее да ги оползотвори на личен план, но в това отношение до голяма степен зависи какви аспекти има отделният човек в своята лична астрологическа карта.

И двете планети (и Юпитер и Венера) са свързани с радостта от живота и способността да се наслаждаваме на добрите неща в живота. Затова може да се каже, че през 2006 година българина ще има много повече възможности да се наслади на добри компании, хапване, пийване и много радост при отбелязването на националните празници. Като се вземе в предвид и подобреното финансово състояние на българина през този период не е трудно да се предскаже, че в един определен момент това отдаване на добър живот може да има и някои леко негативни последствия като например преяждане, препиване и т.н. но да се надяваме че практичното отношение на българина ще надделее и това няма да бъде особен проблем.

Като цяло това е добра година за повишаване на съзнанието като цяло, тъй като това е ключовата дума на планетата Юпитер. Всички неща под негово управление ще процъфтяват, като например изучаване на чужди езици, пътешествия в чужбина, взимане успешно на изпити, висше образование, философия, религия и т.н. От друга страна планетата на любовта - Венера ще даде своя принос за това българите да се чувстват по-щастливи от обикновенно и в тази област на живота. Естествено, трябва да се има в предвид, че говорим за общи тенденции, но като цяло много повече българи ще намерят своята половинка която са търсели отдавна именно през тази година, като и браковете или любовните връзки с чужденци (това пък е сферата която се управлява от Юпитер) също ще се увеличи. Изобщо доста късмет се задава за страната ни и за отделните граждани и в това отношение.

Негативният аспект който присъства в картата на България за следващата една година е свързан с планетите Марс и Нептун. Този аспект е труден за тълкуване тъй като планетата Нептун управлява много високо-честотни вибрации, които може и да не се почувстват от индивиди които са предимно от земен или материален тип, но като цяло този аспект може да доведе до известно чувство на неудоволетворение, че държавата ни не е постигнала достатъчно. Преди всичко това се дължи на факта, че планетата Марс е една войнствена планета, която иска всичко да се случи сега и веднага, докато Нептун управлява духовността, религията, медитациите и връзката ни с Бога като цяло. Нещата при нея се извършват по-бавно и за по-дълги периоди от време, като тази планета изисква от нас определена саможертва, по-голяма духовност и вяра, както и по-голяма всеотдайност и любов към ближния.

Марс обаче никога не е доволен от това което има и когато е свързан негативно с Нептун може да доведе до едно състояние при което българите може да си мислят, че не сме добре разбрани от другите хора, че нашето мнение не се зачита и че сме общо взето ненужни в големия свят. Трябва добре да се разбере, че истината е точно обратната, защото именно през този период авторитета на страната ни ще нарастне многократно и другите страни ще се вслушват много повече в това което страната ни има да каже. Докато обаче е в сила този негативен аспект е много важно за българина да не изпада в негативизъм или да подкопава вярата си в собствените си сили. От друга страна също не е нужно да се вярва, че българина е способен също да повдигне планини без особени услилия, защото с един такъв аспект в астрологическата карта е много лесно да се изпада от една крайност в друга.

Както Рим не е бил построен за един ден, така и България не може да се прустрои за един ден. Ще мине известно време, но планът за България ще се осъществи независимо от това дали отделният човек го разбира или не. За нас е важно в момента да поддържаме вярата си висока, да продължаваме да изграждаме материалната си и духовна база, да се наслаждаваме на добрите неща в живота без да губиме мярка и да се възползваме от всички благорприятни условия които ще ни се предоставят през 2006 година в международен план.